På tur i sommer? :D

Her kan vi diskutere eventer som vi vil arrangere, eller som vi vil reise til.
Svar
Brukeravatar
kawlii
Veteranbruker
Veteranbruker
Innlegg: 220
Registrert: tor 17.10.2013 kl. 16.50

På tur i sommer? :D

Innlegg av kawlii »

Litt usikker på om dette hører hjemme her (under eventer) eller under turer... Men jeg begynner her ;)
Er det noen som har tenkt seg på Savalen i Sommer?

Og, er det noen av dere som har vært der før som kunne tenke seg å dele noen erfaringer?
Med tanke på hvor man kjører, hvor lang tid en bør beregne, overnatting osv osv..

Hilsen -----> :? kawlii


Brukeravatar
Hannkatten
Forumadministrator
Forumadministrator
Innlegg: 788
Registrert: fre 21.06.2013 kl. 2.26
Sted: Nesttun
Kontakt:

Re: På tur i sommer? :D

Innlegg av Hannkatten »

Jeg synes det passer godt her, siden det er en tur som egentlig dreier seg om et bestemt event.

Vi var der i fjor og trivdes kjempegodt der oppe, og har lyst til å reise i år også, men har ikke planlagt noen detaljer ennå.

I fjor lånte vi en bobil som vi kjørte opp med, og det funket for så vidt kjempegodt, siden vi trivdes godt på campingdelen av eventområdet. Den største ulempen var at "boligen" også var kjøretøyet, og at kjøretøyet var ganske stort, så det var ikke spesielt praktisk å dra på cacheturer i området med. Det løste på to måter: Ved å oppholde oss mesteparten av tiden på eventområdet - noe som ikke var noe problem med så mange folk og ting som skjer - samt å avtale turer med andre cachere som hadde litt mindre bil.

Turen vår oppover i fjor gikk først over Hardangervidda, Fra Gol til Fagernes, før vi overnattet på Etna Familiecamping litt før Dokka. Derfra kjørte vi til Gjøvik, før vi ble oppringt av en gjeng haugalendinger som stod fast på Dokka uten dynamo til bilen. Dermed ble det retur til Dokka (heldigvis, for Norgesboksen, Hytteliv og Riverside er tre bokser man *må* finne på Dokka) før vi kjørte til Hamar, så Elverum til Koppang på Rv3 (fordi det i dagene før hadde vært mye flomproblemer ifm. E6 nordover fra Lillehammer . Vi kjørte Fv606 et stykke ettersom det hadde vært en alvorlig ulykke med dødsfall på Rv3: http://www.ostlendingen.no/nyheter/en-o ... -1.8513482). Til slutt via Alvdal og nesten til Tynset før Savalen.

Returen gikk "andre veien", langs Rv29 til Hjerkinn og E6 til Dombås og Otta, og derfra Rv 55 over Sognefjell til Skjolden, overnatting i Luster, og deretter kjørte vi til Sogndal, tok ferge fra Mannheller til Fodnes E16 via Flåm og Voss og så hjem igjen. Ingen spesielle "must have"-bokser som utpeker seg langs den ruten, men kjøreturen over Sognefjell er kjempeflott. Hvis man i tillegg legger turen over Tindevegen (en bomvei, 75 kr) mellom Turtagrø og Øvre Årdal, skal visst det være en spektakulær tur, da slipper man ferge over Sognefjorden. Der er også et par cacher. Vi har veldig lyst til å kjøre denne veien i år :)

Vi valgte altså en overnatting underveis hver vei, og da fikk vi tid til en god håndfull cacher uten at det ble noe stress.

I år vil vi kanskje ikke låne bobil til denne turen - mest fordi vi ønsker å være mer mobile mens vi er der. Så godt mulig det blir småbil og telt. Men vi vil helst på campingen uansett - de vi kjente, som bodde på hotell og selvhusholdningsleiligheter, så vi ikke så veldig mye til. Det kan jo selvsagt ha med hva de som valgte dette, la opp til av aktiviteter, men for oss, som bare tok alt på sparket, så funket campingen veldig bra. Alltid folk der.

Så hvis du og/eller andre har lyst til å diskutere et fellesopplegg for turen opp og/eller ned igjen, så er vi gjerne med, vi :)


Bilde
Svar