Julestri(l) 2022

"Hovedforumet" hvor vi diskuterer alt som ikke passer i andre spesialfora.
Post Reply
chrmberg
Styreleder
Styreleder
Posts: 62
Joined: Thu 06.04.2017 kl. 0.01

Julestri(l) 2022

Post by chrmberg »

Julen kommer raskere enn man tror og GeoBergen ønsker at vi skal ha en adventskalender i Bergensområdet også i år. Vi kjører i all hovedsak samme opplegg som i fjor.

Vi stiller ingen krav til utleggere og utleggene deres. Alle cachetyper er velkommen inkludert eventer. Det anbefales at cachene har en terreng og vanskelighetsgrad som er oppnåelig for de fleste. Vi åpner for at utleggere kan reservere flere datoer (ikke ta alle 24 første dagen). Det er åpnet for å velge tidspunkt for publisering.

Cachenavnet
Den eneste regelen vi setter er at cachene skal ha prefikset Julestri(l) etterfulgt av lukenummer. F.eks Hvis en cache skal hete "Fuglehuset" etter jul og legges ut den 4. desember, så skal den ha følgende navn ved innsending:
Julestri(l) 4 - Fuglehuset

Sosialt
Samlinger på nullpunkt eller servering i forbindelse med publisering må gjøres i henhold til enhver tids gjeldende smittevernregler, dersom slikt skulle bli innført.

Konkurranse
Det vil også i år avholdes konkurranse. Det er GeoBergen som står som arrangør og spesifikt sveinivar som står for gjennomføringen. Han vil ha ansvar for å utarbeide regler og følge opp gjennom advent. Deltagelise i konkurransen forutsetter enten utlegg eller minst fem funn på årets Julestri(l)-cacher innen nyttår. Som i fjor blir det både blir poengkonkurranse og lotteri. Det gis ett lodd i trekningen per funn innen nyttår og per utlegg. Deltagelse i loddtrekning forutsetter utlegg eller minst fem funn på årets Julestri(l)-cacher innen nyttår utenom eventuelle adventure labs teller ikke. Det vil bli avholdt event på nyåret for loddtrekning og premieutdeling.

Informasjon fra kontrollørene
De norske kontrollørene https://www.facebook.com/norskereviewere/ har skrevet et innlegg på Facebook med særskilte retningslinjer for adventstiden:
Vi er heldigvis over pandemien med COVID-19, men vi ber om at alle geocachere tar nødvendige hensyn da det fortsatt kan finnes smitte.

Vi tilbyr å publisere cacher på ønsket dato og tid i perioden 1.søndag i advent til og med 31.12.22. Innsending kan skje fra 01.10.22.

Ingen utleggere kan bli lovet en eksklusiv dato i eget område. Kontrollørene forholder seg direkte til cacheeier.
Publisering på dato og tid er et tilbud som vi reviewere ønsker å gi til det norske miljøet. Vi ønsker ikke at dette misbrukes. Alle skal ha lik mulighet til å finne og logge adventscachene.

Det skal ikke gjøres avtaler med en spesiell reviewer, men alle cachene meldes inn på vanlig måte.
Vi har ikke mulighet til å hjelpe til med utforming av cachesider, HTML-koding, eller å legge inn eller samordne bilder/logoer/grafikk på cachesidene. Dette må utlegger selv ordne.

Vi ønsker at cachen må være i køen, ferdig og klar til publisering, senest 14 dager før ønsket publiseringsdato. Dette for å sikre publisering til ønsket dato og tid. Logg og cachebeholder skal være på plass ved innmelding.

Når cachen er sendt inn, kontrollert og låst, vil den forbli låst. Ønsket dato og tid kan IKKE forandres. Ønsket dato og tid må også presiseres i en reviewernote i hver enkelt cacheoppføring. Innmeldinger uten angitt dato og tid, kan bli publisert med det samme.

Forespørsel om ledige koordinater: Opprett en GC-kode og send mail til en av kontrollørene med GC-kode.
Cacher uten ønsket dato publiseres som vanlig. Hvis kun dato er oppgitt, velger reviewer selv tid.
Vi håper mange ønsker å legge ut kalendercacher i år.

OBS! Utleggere velger i år dato ved å gjøre en oppdatering i følgende Google-dokument: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
VegarEngen
Nybegynner
Nybegynner
Posts: 1
Joined: Fri 04.11.2022 kl. 9.27

Re: Julestri(l) 2022

Post by VegarEngen »

Ja, dette er en veldig interessant ide, jeg støtter den gjerne!
chrmberg
Styreleder
Styreleder
Posts: 62
Joined: Thu 06.04.2017 kl. 0.01

Re: Julestri(l) 2022

Post by chrmberg »

Har lagt inn en presisering av reglene for loddtrekning.
User avatar
Hannkatten
Forumadministrator
Forumadministrator
Posts: 804
Joined: Fri 21.06.2013 kl. 2.26
Location: Nesttun
Contact:

Re: Julestri(l) 2022

Post by Hannkatten »

Noe nytt om konkurransen og lotteriet?
Image
chrmberg
Styreleder
Styreleder
Posts: 62
Joined: Thu 06.04.2017 kl. 0.01

Re: Julestri(l) 2022

Post by chrmberg »

Endelige regler for poengkonkurranse for 2022 Julestri(l) serien ble som følgende:

1. 10 poeng for hver logget Julestri(l) cache innen 31/12.

2. 10 poeng for første solo FTF (du er eneste FTF logger) på en Julestri(l) cache - du får også 10 poeng for loggen se punkt 1 der du tar FTF. Om du venter litt på neste mann se punkt 5 under.

3. 0 poeng for andre solo FTF; du får 10 poeng for loggen se punkt 1. Se punkt 5 under.

4. 0 poeng for tredje solo FTF; du får 10 poeng for loggen se punkt 1. Se punkt 5 under. og -10 for hver solo FTF ut over andre.

5. Vent på neste mann før du logger: + 11 poeng for hver felles FTF. Felles FTF er hvor to eller flere fra like mange ulike husstander logger FTF. Merk, stable inn barn med nick inn i bilen og ta FTF gjelder ikke som felles FTF.

6. For de som publiserer julestri(l) cacher: Nå blir det avansert - for de som publiserer julestri(l) cacher med D og/eller T rating > 2: 20-(D-ratingen^2 + T-ratingen^2)*2 -> Med andre ord, lett tilgjengelige/løsbare cacher gir 10 poeng. Høy D og/eller T rating gir negativ poeng med kvadratisk takt. Eksempel D2 og T2 gir 10 poeng D=1 og T=4 gir 10-(0+4^2)*2 =-22

7. For de som publiserer julestri(l) cacher: +10 poeng for alt annet enn tradd; stilig med mange ulike ikoner

8. For de som publiserer julestri(l) cacher: +20 poeng for utlegg av Large cache

9. For de som publiserer julestri(l) cacher: 5 poeng til utlegger per favorittpoeng mottatt innen 31/12. Kvalitet belønnes – vær gavmild med FP når dere logger. LabCacher med >4 stjerner antas å ha like mange FP som loggere. For å belønne Labutlegg og kompensere for ingen mulige FP.

10. Flere enn 10 Julestri(l) (logger+utlegg) før 31/12 gir +30 poeng.
Utlegg nummer 1 og 2 belønnes likt (ser ut som om vi trenger å belønne to utlegg - utlegg ut over #2 gir ikke poeng
med forbehold om feil og mangler.
chrmberg
Styreleder
Styreleder
Posts: 62
Joined: Thu 06.04.2017 kl. 0.01

Re: Julestri(l) 2022

Post by chrmberg »

Resultatlisten for konkurransen vedlagt dette innlegget. Premieringsevent eller eventuelt event med premiering dukker plutselig opp.
Attachments
julestril-2022-resultat.jpg
julestril-2022-resultat.jpg (89.12 KiB) Viewed 5707 times
chrmberg
Styreleder
Styreleder
Posts: 62
Joined: Thu 06.04.2017 kl. 0.01

Re: Julestri(l) 2022

Post by chrmberg »

Premieringsevent blir 7. februar 1930-2030 i kafeområdet på LINKEN i Fana kulturhus. Se https://coord.info/GCA41Y3.
chrmberg
Styreleder
Styreleder
Posts: 62
Joined: Thu 06.04.2017 kl. 0.01

Re: Julestri(l) 2022

Post by chrmberg »

Oversikt over utlegg og funn og loddliste til tirsdagens event. Funn til og med nyttårsaften teller her. Hvis noen ser noe som er feil, gi en lyd.
Attachments
loddliste-2022.PNG
loddliste-2022.PNG (46.75 KiB) Viewed 5518 times
Post Reply