Julestri(l) 2021

"Hovedforumet" hvor vi diskuterer alt som ikke passer i andre spesialfora.
Svar
chrmberg
Styreleder
Styreleder
Innlegg: 18
Registrert: tor 06.04.2017 kl. 0.01

Julestri(l) 2021

Innlegg av chrmberg »

Julen kommer raskere enn man tror og GeoBergen ønsker at vi skal ha en adventskalender i Bergensområdet også i år. Vi kjører i all hovedsak samme opplegg som i fjor.

Vi stiller ingen krav til utleggere og utleggene deres. Alle cachetyper er velkommen inkludert eventer. Det anbefales at cachene har en terreng og vanskelighetsgrad som er oppnåelig for de fleste. Vi åpner for at utleggere kan reservere flere datoer (ikke ta alle 24 første dagen). NB! For event må man alltid følge siste anbefalinger og retningslinjer fra reviewerne med tanke på Covid-19 situasjonen. Det kan være lurt å sjekke facebook kontoen deres https://www.facebook.com/norskereviewere/. Det er i år igjen åpnet for å velge tidspunkt for publisering, og det kan være en fordel å dermed kombinere event og utlegg fremfor å bare gå for event, så står vi ikke plutselig på bar bakke om koronarestriksjoner skulle endre seg.

Cachenavnet
Den eneste regelen vi setter er at cachene skal ha prefikset Julestri(l) etterfulgt av lukenummer. F.eks Hvis en cache skal hete "Fuglehuset" etter jul og legges ut den 4. desember, så skal den ha følgende navn ved innsending:
Julestri(l) 4 - Fuglehuset

Annet
Samlinger på nullpunkt eller servering i forbindelse med publisering må gjøres i henhold til enhver tids gjeldende smittevernregler.

Konkurranse
Det vil også i år avholdes konkurranse. Det er GeoBergen som står som arrangør og spesifikt sveinivar som står for gjennomføringen. Han vil ha ansvar for å utarbeide regler og følge opp gjennom advent. Det vil bli påmelding for å delta i konkurransen, informasjon om dette kommer nærmere advent. Som i fjor blir det både blir poengkonkurranse og lotteri (der poengene omgjøres til lodd). Det vil bli avholdt event på nyåret for loddtrekning og premieutdeling.

Informasjon fra kontrollørene
De norske kontrollørene https://www.facebook.com/norskereviewere/ har skrevet et innlegg på Facebook med særskilte retningslinjer for adventstiden. Vi har uthevet de viktigste endringene i årets retningslinjer:
Det er snart advents- og juletid, og mange geocachere går med planer for nye utlegg i ulike kalendre i hele Norge. Dette er også en travel tid for oss kontrollører, og vi ønsker derfor å informere litt om kjøreregler og rutiner.

Vi er fortsatt i en pandemi med COVID-19, og tiltakene er fortsatt ikke avsluttet. Vi tilbyr å publisere cacher på ønsket dato og tid i perioden 1.søndag i advent til og med 31.12.21. Innsending kan skje fra 01.10.21.

Ingen utleggere kan bli lovet en eksklusiv dato i eget område. Kontrollørene forholder seg direkte til cacheeier. Publisering på dato og tid er et tilbud som vi reviewere ønsker å gi til det norske miljøet. Vi ønsker ikke at dette misbrukes. Alle skal ha lik mulighet til å finne og logge adventscachene. Det skal ikke gjøres avtaler med en spesiell reviewer, men alle cachene meldes inn på vanlig måte.

Vi har ikke mulighet til å hjelpe til med utforming av cachesider, HTML-koding, eller å legge inn eller samordne bilder/logoer/grafikk på cachesidene. Dette må utlegger selv ordne.

Vi ønsker at cachen må være i køen, ferdig og klar til publisering, senest 14 dager før ønsket publiseringsdato. Dette for å sikre publisering til ønsket dato og tid. Logg og cachebeholder skal være på plass ved innmelding.

På grunn av COVID-19 og smittevernreglene, ber vi innstendig om at det heller ikke i 2021 legges ut godteri, kaker og liknende i årets advents- og julecacher. Hvis det legges opp til å møtes til organisert samling på eller ved adventscachene, gjelder reglene for arrangører fullt ut. Samme tiltak gjelder da som for eventene, og arrangøren er fullt ut ansvarlig opp mot myndighetene. Reviewerne ber de som eventuelt samles, om å utvise forsiktighet som et spesielt tiltak i den spesielle situasjonen vi fortsatt er inne i.

Publisering på ønsket tid er igjen mulig i år, og ønsket dato kan oppgis som tidligere. Det tas forbehold om at de tekniske løsningene fungerer som de skal. Når cachen er sendt inn, kontrollert og låst, vil den forbli låst. Ønsket dato og tid kan IKKE forandres. Ønsket dato og tid må også presiseres i en reviewernote i hver enkelt cacheoppføring. Innmeldinger uten angitt dato og tid, kan bli publisert med det samme.

Forespørsel om ledige koordinater: Opprett en GC-kode og send mail til en av kontrollørene med GC-kode. Cacher uten ønsket dato publiseres som vanlig. Hvis kun dato er oppgitt, velger reviewer selv tid.

Det viktigste er å sende inn cachelistingen minst 14 dager før publiseringsdatoen. Datoliste kommer i nytt innlegg under.

Vi håper mange ønsker å legge ut kalendercacher i år.


chrmberg
Styreleder
Styreleder
Innlegg: 18
Registrert: tor 06.04.2017 kl. 0.01

Re: Julestri(l) 2021

Innlegg av chrmberg »

For å melde seg som cacheeier for en eller flere Julestri(l) – cacher så tar du og kopierer listen under og skriver nicket ditt på aktuell dato.

Onsdag 1. GeoBergen
Torsdag 2.
Fredag 3.
Lørdag 4.
Søndag 5.
Mandag 6.
Tirsdag 7.
Onsdag 8.
Torsdag 9.
Fredag 10.
Lørdag 11.
Søndag 12.
Mandag 13.
Tirsdag 14.
Onsdag 15.
Torsdag 16.
Fredag 17.
Lørdag 18.
Søndag 19.
Mandag 20.
Tirsdag 21.
Onsdag 22.
Torsdag 23.
Fredag 24.


Brukeravatar
sveinivar
Seniorbruker
Seniorbruker
Innlegg: 69
Registrert: man 21.10.2013 kl. 20.46
Sted: Bønes

Re: Julestri(l) 2021

Innlegg av sveinivar »

Onsdag 1. GeoBergen
Torsdag 2. sveinivar
Fredag 3.
Lørdag 4.
Søndag 5.
Mandag 6.
Tirsdag 7.
Onsdag 8.
Torsdag 9.
Fredag 10.
Lørdag 11.
Søndag 12.
Mandag 13.
Tirsdag 14.
Onsdag 15.
Torsdag 16.
Fredag 17.
Lørdag 18.
Søndag 19.
Mandag 20.
Tirsdag 21.
Onsdag 22.
Torsdag 23.
Fredag 24.

Gleder meg :-)


sveinivar

Bilde
Svar